Beeld: ter illustratie.

Edenaren Rob Hendriksen en Gerdo Rozeboom vinden niet dat het tentenkampje van daklozen ontruimd moet worden en willen dat er een nachtopvang voor hen komt. Daarom zijn zij een petitie gestart. “Daklozen de natuur in sturen zonder alternatief is onmenselijk en onwaardig voor Ede.”

Het besluit van burgemeester René Verhulst heeft tot veel onbegrip geleid. De ontruiming van het daklozenkamp eind mei zorgde bij sportschoolhouder Gerdo Rozeboom tot verontwaardiging. “Kijk, ik heb een christelijke achtergrond en ik heb geleerd om mensen áltijd met fatsoen te behandelen”, zegt hij tegen De Gelderlander. “Maar wat er nu met deze mensen gebeurt, is ongehoord. Waar zijn de christelijke normen en waarden in hoe we met deze mensen nu omgaan?”

‘Opgejaagd wild’
“Ze worden weggestuurd van de enige plek in heel Ede waar ze terecht konden, en er is niks geen alternatief voor ze geregeld”, vervolgt Rozeboom, die zijn eigen sportschool beschikbaar heeft gesteld voor het douchen, drinken van een kop koffie en een luisterend oor. “Ik sprak een paar mannen die na de ontruiming een paar meter verderop weer waren neergestreken. Daar moesten ze óók weer weg. Ze worden behandeld als opgejaagd wild.”

Lees het volledige artikel op de website van xon.nu:

Edenaren starten petitie voor weggejaagde daklozen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!