Iedere Rotterdammer kan zien dat het aantal buitenslapers in Rotterdam is geëxplodeerd. Kijk ‘s ochtends vroeg maar in de parken, of ‘s nachts in portieken. Je hebt geen cijfers nodig om de mensen te zien die bedelen, die statiegeldblikjes uit de vuilnisbakken halen. En het is duidelijk dat dat voor grote problemen zorgt als het komende maanden nat en koud wordt.

Die cijfers zijn er overigens wel. Afgelopen zomer zijn er zestig procent meer buitenslapers in Rotterdam geteld dan in de zomer van 2022. En dat aantal gaat toenemen in de wintermaanden, zegt Martijn van Leerdam, sinds vier maanden directeur en predikant van de Pauluskerk. “Ik maak me ernstige zorgen. We gaan verkleumde mensen aantreffen, mensen zullen sterven.”

Waar een wil is, is een weg

Van Leerdam heeft ook oplossingen. Maar die ziet hij nog niet terug in het gemeentebeleid. “De wethouder heeft enkele tientallen nieuwe opvangplekken toegezegd. Dat zet geen zoden aan de dijk. Er zijn er meer nodig. Niet eens zo heel veel hoor, met enkele honderden extra bedden heb je echt een groot deel van het probleem opgelost. En dan niet alleen bedden als het koud is, maar altijd, zonder voorwaarden. Dat moet toch mogelijk zijn? Waar een wil is, is een weg.”

Lees het volledige artikel op de website van dehavenloods.nl:

Grote zorgen over de hoeveelheid daklozen met de winter in aantocht: ‘Mensen zullen sterven’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!