Op vrijdag 21 juli 2023 organiseert Belangenvereniging Druggebruikers MDHG de Amsterdamse editie van International Drug Users Remembrance Day. Het thema dit jaar is ‘Verstoned’

Tijdens International Drug Users Remembrance Day worden over de hele wereld mensen herdacht die overleden zijn ten gevolge van drank- of drugsgebruik, of de bestrijding daarvan. In Amsterdam wordt een openbare bijeenkomst gehouden met livemuziek, broodjes en toespraken. Ook wordt er ruimte geboden om een eigen creatieve bijdrage te leveren in de vorm van een tijdelijk herdenkingsmonument. Iedereen is welkom om op eigen wijze stil te staan bij dierbaren die zij hebben verloren.

Ook voor het Straat Consulaat, als belangenbehartigers van dak- en thuisloze mensen is dit een belangrijke dag om bij stil te staan. Omdat een deel van de dak- en thuisloze mensen die we vertegenwoordigen vaak wordt geconfronteerd met problemen rondom verslaving.

Door vanuit Straat Consulaat deze dag te ondersteunen, willen we het belang benadrukken van compassie en begrip voor de complexiteit van verslaving. Bovendien biedt het de gelegenheid om bewustzijn te creëren en de dialoog aan te gaan over preventie en hulp bij verslavingsproblematiek.

International Drug Users Remembrance Day in Amsterdam Datum:

Vrijdag 21 juli 2023 Tijd: 15.00 – 16.30 uur

Locatie: Hoftuin achter de Protestantse Diaconie, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam

Toegang: gratis

drug users remembrance day
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger