Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van de SP.

We worden ontvangen door Rick Hoefsloot nummer twee op de lijst en Maarten van Orden nummer twaalf op de lijst bij de SP, in het campagne pand in het hart van Laak. Het campagnepand is al dertig jaar in bezit van de SP, het is echt een uitvalsbasis. Mensen kunnen hier wekelijks binnenlopen met vragen en problemen, er zijn vergaderingen, er worden spandoeken gemaakt en er staan wel twintig bezems in een hoek.

We hebben elkaar van de week al gezien bij het jeugdhulpdebat, waar we eerst even op terugblikken.

Vaish verteld hoe lastig het is dat de doorstroom maar niet op gang komt. Ze verblijft al vijf jaar in een doorstroomwoning van het Leger des Heils.
Rick vindt dat er flinke stappen te maken zijn in de Jeugdzorg. Bij de raad nog veel te veel onwetendheid over de jeugdzorgzorg.
Maarten werkt bij de GGD en heeft zich druk gemaakt over de daklozen die corona hebben gekregen. Voor hen moest er een aparte opvang zijn en dit was regelmatig een hele klus. Hierdoor heeft hij steeds meer affiniteit met de dak- en thuislozen gekregen. De SP heeft ook een jongerengroep die Maarten aanstuurt. Ze zijn bezig met huisjesmelkers, de kwaliteit van de woningen en de hoge huren. Ze proberen jongeren te organiseren, verhalen op te halen en gezamenlijk een vuist te maken.

De SP is strijdbaar en hopen dat ze een bredere stem krijgen in Den Haag. De komende vier jaar willen ze het volgende realiseren:

  • Meer huisvesting voor dak- en thuislozen jongeren. We moeten er scherp op toezien dat afspraken voor convenant woningen worden nagekomen en er moeten extra woningen gecreëerd worden;
  • 40% sociale huurwoningen in iedere wijk. Ook in de “betere” wijken;
  • Ook met de particulieren sector moeten er afspraken gemaakt worden over huisuitzetting. We moeten voorkomen dat de vastgoedcowboys de stad regeren en kunnen doen en laten wat ze willen;
  • Schaf de kostendelersnorm af, stimuleer samenwonen en kort niet op toeslagen in een gezamenlijk huishouden;
  • De marktwerking moet uit de jeugdzorg en hier mag geen winst op worden gemaakt. We willen met minder aanbieders werken. Het moet op basis van samenwerking zijn in plaats van concurrentie.

De SP jongeren wil heel graag samen met de Achterbanjongeren optrekken de situatie van Dak- en thuislozen jongeren te verbeteren.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Achterban gesprekken met politieke partijen in Den Haag

Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! Klik en Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van Groen Links en werden ontvangen door campagneleider en voorzitter Jarre Middeljans van Groen Links Den Haag. Klik & Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van de PvdA. We worden ontvangen door Janneke en Tim Somers respectievelijk nummers  4 en nummer 3  op de kieslijst van de PvdA. Klik & Lees hier!

Achterban jongeren op bezoek bij het CDA. We spreken af in het partijgebouw van het CDA. Een prachtig pand, waar mensen vroeger contant hun waterschapsbelasting betaalden. We hebben een gesprek met Astrid Frey. Astrid is de politiek in gegaan omdat ze het belangrijk vond om mee te praten over onderwerpen die ze belangrijk vindt en moedigt de jongeren aan om dit ook te doen. Klik & Lees!

Achterban jongeren bezoeken de Partij van de Dieren. We worden ontvangen door Robin Smit, die ons rondleidt door de fractiekamer en voorstelt aan zijn collega’s. Klik en kijk & lees verder!

Achterban jongeren op bezoek in het campagnepand van de HSP. We zijn in het mooi hoge campagnepand van de HSP en hebben een gesprek met Fatima Faïd, Arantxa Polak en Ineke van Brûle. Zij staan alle drie op de kieslijst van de HSP.  Arantxa was vroeger actief bij de Achterban jongeren, een jongere van het eerste uur. Ineke is bekend voor Vaish, zij hebben samen opgetrokken tijdens het woonprotest. Fatima is raadslid en lijsttrekker van de HSP. Klik en lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van D66. We bezoeken het campagnepand van D66 en gaan in gesprek met raadslid Marije Mosterd. Marije is bekend met de jongeren en werkt hiernaast in het onderwijs als jongerencoach, waar ze in haar baan probeert te ontschotten, om de juiste hulp op gang te krijgen voor jongeren in het onderwijs. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van de SP. We worden ontvangen door Rick Hoefsloot nummer twee op de lijst en Maarten van Orden nummer twaalf op de lijst bij de SP, in het campagne pand in het hart van Laak.  Klik en lees verder!

Achterban jongeren brengen bezoek aan het partijbureau van de Christen Unie. We worden ontvangen in een lange gang, met allemaal partijkantoren. De grootte van het kantoor, hangt af van het aantal zetels dat je behaald. CU staat stabiel op één zetel, maar hoopt dit jaar een extra zetel te bemachtigen. We worden ontvangen door Judith Klokkenburg, lijsttrekker bij de CU. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren brengt bliksembezoek aan campagnepand van Hart voor Den Haag. Omdat het nog niet gelukt was om een afspraak te maken, besloten de jongeren een onverwachts bliksembezoek te brengen aan Hart voor Den Haag/ Groep de Mos. We werden ontvangen door fractie vertegenwoordiger Monique Stuivenberg. Klik & Lees verder!