Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van D66

We bezoeken het campagnepand van D66 en gaan in gesprek met raadslid Marije Mosterd. Marije is bekend met de jongeren en werkt hiernaast in het onderwijs als jongerencoach, waar ze in haar baan probeert te ontschotten, om de juiste hulp op gang te krijgen voor jongeren in het onderwijs.

Marije vraagt bij het voorstelrondje wat dieper door, waardoor er al snel een persoonlijk gesprek ontstaat. De jongeren zijn heel open over hun situatie:

Vaish maakt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen luisteren naar je behoefte, wie ben je en wat je nodig hebt. We zien nu dat het aanbod leidend is en niet de jongeren. Een woning delen zou volgens Vaish echt een oplossing zijn voor de woningnood, zeker als je zelf je huisgenoot kan kiezen.
Gio geeft aan dat hij strijdt voor een opvang voor alle jongeren en wil heel graag dat de jongerenregisseur behouden blijft. Dit heeft hem enorm geholpen, iemand die overal zicht op houd en de spreekbuis is voor alle organisaties met wie hij contact heeft.
Audri vind het jammer dat er zo slecht wordt samengewerkt tussen de gemeente. Als er in Den Haag geen plek in de opvang is dan slaap je buiten, terwijl er in een omliggen de gemeenten wel plek is. Er moet meer rekening gehouden worden met eenzaamheid onder jongeren, zeker voor jongeren die geen onderwijs hebben is contact met andere jongeren heel belangrijk.

Marije heeft zeker plannen als zij raadslid word en wil hier graag samen met de jongeren naar kijken:

 • De standplaats van de school moet leidend zijn, daar moet de hulp op gang komen. Als je een opleiding volgt in een andere stad dan waar je vandaan komt, dan moet daar ook de hulp op vandaan komen;
 • Onderwijs is een recht en zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn;
 • We praten over de verlengde jeugdzorg. Heel veel jongeren willen het op hun achttiende zelf doen, ze zouden een persoon mee moeten krijgen die ze kunnen bellen als het mis gaat en heel snel de hulp kan optuigen;
 • We moeten bouwen en zorgen dat mensen kunnen doorstromen naar betaalbare huisvesting. Daarnaast zouden er ook woningen beschikbaar moeten zijn voor de MBO student, net als dat we dat ook voor HBO studenten hebben;
 • De jongerenregisseur is een uitkomst, niet alleen voor de problematische dak- en thuislozen jongeren. Maar voor alle jongeren die aankloppen voor hulp. Hier zouden we extra in moeten investeren;
 • Er moet meer duidelijkheid komen voor mensen die verblijven in de opvang. Het mag nooit een vraag zijn waar iemand volgende week slaapt. Het moet voor jongeren ook duidelijk zijn waar ze op de wachtlijst staan en hoe lang dit duurt. Jongeren hebben duidelijkheid en perspectief nodig;
 • De zorg moet direct opgetuigd kunnen worden, niet pas als er overlast veroorzaakt wordt of als de problemen al heel complex zijn geworden.

We spreken af dat we komende jaren zeker verder praten. We bedanken Marije voor dit persoonlijke gesprek.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger

Achterban gesprekken met politieke partijen in Den Haag

Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! Klik en Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van Groen Links en werden ontvangen door campagneleider en voorzitter Jarre Middeljans van Groen Links Den Haag. Klik & Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van de PvdA. We worden ontvangen door Janneke en Tim Somers respectievelijk nummers  4 en nummer 3  op de kieslijst van de PvdA. Klik & Lees hier!

Achterban jongeren op bezoek bij het CDA. We spreken af in het partijgebouw van het CDA. Een prachtig pand, waar mensen vroeger contant hun waterschapsbelasting betaalden. We hebben een gesprek met Astrid Frey. Astrid is de politiek in gegaan omdat ze het belangrijk vond om mee te praten over onderwerpen die ze belangrijk vindt en moedigt de jongeren aan om dit ook te doen. Klik & Lees!

Achterban jongeren bezoeken de Partij van de Dieren. We worden ontvangen door Robin Smit, die ons rondleidt door de fractiekamer en voorstelt aan zijn collega’s. Klik en kijk & lees verder!

Achterban jongeren op bezoek in het campagnepand van de HSP. We zijn in het mooi hoge campagnepand van de HSP en hebben een gesprek met Fatima Faïd, Arantxa Polak en Ineke van Brûle. Zij staan alle drie op de kieslijst van de HSP.  Arantxa was vroeger actief bij de Achterban jongeren, een jongere van het eerste uur. Ineke is bekend voor Vaish, zij hebben samen opgetrokken tijdens het woonprotest. Fatima is raadslid en lijsttrekker van de HSP. Klik en lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van D66. We bezoeken het campagnepand van D66 en gaan in gesprek met raadslid Marije Mosterd. Marije is bekend met de jongeren en werkt hiernaast in het onderwijs als jongerencoach, waar ze in haar baan probeert te ontschotten, om de juiste hulp op gang te krijgen voor jongeren in het onderwijs. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van de SP. We worden ontvangen door Rick Hoefsloot nummer twee op de lijst en Maarten van Orden nummer twaalf op de lijst bij de SP, in het campagne pand in het hart van Laak.  Klik en lees verder!

Achterban jongeren brengen bezoek aan het partijbureau van de Christen Unie. We worden ontvangen in een lange gang, met allemaal partijkantoren. De grootte van het kantoor, hangt af van het aantal zetels dat je behaald. CU staat stabiel op één zetel, maar hoopt dit jaar een extra zetel te bemachtigen. We worden ontvangen door Judith Klokkenburg, lijsttrekker bij de CU. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren brengt bliksembezoek aan campagnepand van Hart voor Den Haag. Omdat het nog niet gelukt was om een afspraak te maken, besloten de jongeren een onverwachts bliksembezoek te brengen aan Hart voor Den Haag/ Groep de Mos. We werden ontvangen door fractie vertegenwoordiger Monique Stuivenberg. Klik & Lees verder!