Zelden worden deze deuren geopend voor bezoek, maar René en Femmie geven ons graag een unieke kijk in het Medisch Sociaal Centrum (MSC) van Brijder. Binnen het MSC wordt door een klein, zeer toegewijd team heroïne en methadon verstrekt aan zo’n zestig cliënten met een heroïneverslaving. René en Femmie vertellen graag meer over hun werk, vooroordelen en waarom het MSC zo waardevol is.

De methadonbus, waar het allemaal begon

René en Femmie zijn beide dagelijks actief in de verstrekking. Hiernaast is René casemanager terwijl Femmie zich vooral maatschappelijk over de cliënten ontfermt. Hun gezamenlijke passie, voor deze bijzondere doelgroep, startte 25 jaar geleden in de Haagse methadonbus. ‘We reden door heel Den Haag om methadon te verstrekken en stopten op verschillende plekken waar cliënten één voor één binnenkwamen om hun dosis in te nemen’, vertelt René. ‘We hebben veel meegemaakt in die tijd, en nog steeds komen dagelijks cliënten bij ons die wij ook al in de methadonbus zagen.’

Hoewel de bus inmiddels niet meer rijdt, is het verstrekken van heroïne en methadon geëvolueerd naar een volledige behandeling in het Medisch Sociaal Centrum aan de Kiwistraat in Den Haag. Deze locatie is voor cliënten dagelijks van 07:00 tot 19:00 geopend. Femmie legt uit: ‘We zien het nu veel meer als een complete behandeling voor wie andere methodes, zoals alleen methadonverstrekking of volledig clean worden, niet haalbaar is.’

Lees het volledige artikel op de website van brijder.nl:

Van methadonbus naar volledige heroïnebehandeling

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!