Het Leger des Heils heeft in de koude nacht van vrijdag op zaterdag vijftien daklozen van straat gehaald en naar de nachtopvang aan de Rooseboomstraat in Bezuidenhout gebracht. De opvang ging vrijdagavond al open vanwege de lage temperaturen. In totaal sliepen er 57 mensen in de opvang, en het Leger des Heils verwacht dat dat cijfer snel zal oplopen.

Omdat de temperatuur vrijdagnacht onder het vriespunt zou dalen, werd de winterkouderegeling ingesteld. Het is met die kou namelijk té gevaarlijk om buiten te slapen. Het besluit dat de winterkouderegeling van kracht was, werd genomen door de GGD’s van de grote vier steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het Leger des Heils reed met busjes rond om daklozen op te halen.

Volgens Tamara van der Spek van het Leger des Heils is het aantal nachtslapers gemiddeld vergeleken met de vorige openstelling van de opvang deze zelfde winter. Tegelijkertijd verwacht de organisatie dat dat aantal de komende dagen naar verwachting ‘snel zal oplopen door de naderende kou, en dat we mogelijk snel richting de 100 deelnemers zullen gaan op zondag- of maandagavond.’

Lees het volledige bericht op de website van Den Haag FM:

Tientallen daklozen slapen in winteropvang vanwege lage nachttemperaturen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!