Bij de foto: eigen foto van een daklozentour georganiseerd door het Straat Consulaat.

Dakloze mensen kunnen tijdens deze koude nachten terecht in de noodopvang. In de Haagse daklozenopvang is zo’n tachtig procent voormalig arbeidsmigrant.

Met twee truien en een jas aan sliep de 20-jarige Viesturs uit Letland de afgelopen weken buiten in Den Haag. Eten deed hij amper. Sinds twee nachten slaapt hij in de noodopvang van het Leger des Heils. Een Poolse man die hem elke dag in de buurt van het Centraal Station zag rondlopen, vroeg of hij dakloos was, vertelt hij. „Dankzij hem weet ik dat ik hier kan slapen.”

In totaal zijn er deze dinsdagochtend honderd bedden in het oude schoolgebouw in de Haagse buurt Bezuidenhout-Oost, dat nu volledig voor de daklozenopvang wordt gebruikt. Locatiemanager Leonieke van Lindert heeft de gemeente ingeseind dat het aantal dakloze mensen dat een plek nodig heeft de maximale capaciteit nadert. De komende dagen schaalt het Leger des Heils in samenspraak met de gemeente het aantal bedden op naar 120.

Lees het volledige artikel met verhalen van diverse mensen die gebruik maken van de winteropvang in Den Haag:

Bij -5°C onder een viaduct slapen: zelfs in deze kou wil niet iedere dakloze naar de noodopvang

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!