Naast het ADO Den Haag stadion is vrijdag een ‘coronadorp’ voor zieke dak- en thuislozen in gebruik genomen. Op de parkeerplaats naast het stadion van ADO Den Haag, staat nu een accommodatie van 600 m2.

Nadat het Coronavirus in maart uitbrak werd iedereen opgeroepen om binnen te blijven. Dit is lastig gaat voor daklozen. Ook was er door alle maatregelen te weinig plek in de opvang en werden een aantal daklozen op Scheveningen in hotels geplaatst wat voor onrust leidde bij een aantal omwonenden. Het Straat Consulaat vernam uit de media dat er bij het ADO stadion, aan de rand van de stad, een oplossing hiervoor was gevonden.

Elly Burgering: ‘Bij een coronadorp denk ik aan een sloppenwijk aan de rand van de stad waar mensen zonder voorzieningen worden opgesloten’. ‘Dit is een goed initiatief, maar er is slecht over gecommuniceerd. De daklozen hebben geen idee waar ze aan toe zijn. Ze weten niet of er mensen in hun omgeving ziek zijn, en dan komt er opeens een coronadorp. Dan schrik je je een hoedje.’

Verantwoordelijk Wethouder Bert van Alphen beaamt dat dit anders had gemoeten.

Lees het complete artikel op de website van de Volkskrant:

‘Coronadorp’ in Den Haag opent deuren voor zieke dak- en thuislozen

Foto: Straat Consulaat.