Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! De Achterban jongeren heeft hier gisteravond mooie plannen voor gemaakt.

We brengen komende maanden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een bezoek aan de campagneteams van de politieke partijen om te horen hoe zij de situatie van dak- en thuislozen jongeren de komende 4 jaar denken te verbeteren.

Debat!
Samen met Jong doet Mee! (platform van cliëntenraden uit de jeugdzorg en de jongeren van de Achterban) organiseren we ook een jeugdzorgdebat met alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen. We gaan aan de slag met 4 thema’s, waarvan wij zien dat daar nog veel te verbeteren valt en houden jullie hier via sociale media van op de hoogte.

De punten waar de Achterban jongeren van het Straat Consulaat mee aan de slag gaat:

– Overgang 18-/+;
– Huisvesting;
– Stabiel inkomen;
– Kwaliteit van de opvang.

In het najaar organiseren we een bijeenkomst, waar we deze vier thema’s bespreken met alle betrokken partners in de stad zodat we het nieuwe college en de gemeenteraad kunnen blijven informeren over noodzakelijke stappen om dak en thuisloosheid onder jongeren te voorkomen en te beëindigen

Wij kijken uit naar een strijdbaar 2022!

achterban jongeren actie overzichtsfoto
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger

Achterban gesprekken met politieke partijen in Den Haag

Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! Klik en Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van Groen Links en werden ontvangen door campagneleider en voorzitter Jarre Middeljans van Groen Links Den Haag. Klik & Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van de PvdA. We worden ontvangen door Janneke en Tim Somers respectievelijk nummers  4 en nummer 3  op de kieslijst van de PvdA. Klik & Lees hier!

Achterban jongeren op bezoek bij het CDA. We spreken af in het partijgebouw van het CDA. Een prachtig pand, waar mensen vroeger contant hun waterschapsbelasting betaalden. We hebben een gesprek met Astrid Frey. Astrid is de politiek in gegaan omdat ze het belangrijk vond om mee te praten over onderwerpen die ze belangrijk vindt en moedigt de jongeren aan om dit ook te doen. Klik & Lees!

Achterban jongeren bezoeken de Partij van de Dieren. We worden ontvangen door Robin Smit, die ons rondleidt door de fractiekamer en voorstelt aan zijn collega’s. Klik en kijk & lees verder!

Achterban jongeren op bezoek in het campagnepand van de HSP. We zijn in het mooi hoge campagnepand van de HSP en hebben een gesprek met Fatima Faïd, Arantxa Polak en Ineke van Brûle. Zij staan alle drie op de kieslijst van de HSP.  Arantxa was vroeger actief bij de Achterban jongeren, een jongere van het eerste uur. Ineke is bekend voor Vaish, zij hebben samen opgetrokken tijdens het woonprotest. Fatima is raadslid en lijsttrekker van de HSP. Klik en lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van D66. We bezoeken het campagnepand van D66 en gaan in gesprek met raadslid Marije Mosterd. Marije is bekend met de jongeren en werkt hiernaast in het onderwijs als jongerencoach, waar ze in haar baan probeert te ontschotten, om de juiste hulp op gang te krijgen voor jongeren in het onderwijs. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van de SP. We worden ontvangen door Rick Hoefsloot nummer twee op de lijst en Maarten van Orden nummer twaalf op de lijst bij de SP, in het campagne pand in het hart van Laak.  Klik en lees verder!

Achterban jongeren brengen bezoek aan het partijbureau van de Christen Unie. We worden ontvangen in een lange gang, met allemaal partijkantoren. De grootte van het kantoor, hangt af van het aantal zetels dat je behaald. CU staat stabiel op één zetel, maar hoopt dit jaar een extra zetel te bemachtigen. We worden ontvangen door Judith Klokkenburg, lijsttrekker bij de CU. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren brengt bliksembezoek aan campagnepand van Hart voor Den Haag. Omdat het nog niet gelukt was om een afspraak te maken, besloten de jongeren een onverwachts bliksembezoek te brengen aan Hart voor Den Haag/ Groep de Mos. We werden ontvangen door fractie vertegenwoordiger Monique Stuivenberg. Klik & Lees verder!

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger

Berichten over Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! Klik en Lees hier!

Wat wij als zorgaanbieders belangrijk vinden voor inwoners met een psychische kwetsbaarheid? Dat lees je in dit pamflet dat wij, samen met Anton Constandse en Fonteynenburg naar alle fractievoorzitters van politieke partijen in de gemeenten binnen de regio Haaglanden hebben verstuurd. Klik & lees hier!

Weet jij al welke politieke partij in maart jouw stem krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen? Om je te helpen een keuze te maken wordt donderdag de StemWijzer van voorlichtingscentrum ProDemos gelanceerd. Klik & Lees hier!

Straat Consulaat ontwikkelde een meetlat, legde de verkiezingsprogramma’s hiernaast en kwam tot de conclusie dat geen enkel programma een complete strategie op dakloosheid biedt. Marlies Filbri, directeur Straat Consulaat: ‘Het college legde tijdens de vorige coalitieperiode de lat hoog voor zichzelf. Niemand in Den Haag hoefde op straat te slapen. Helaas is dat bij lange na niet gelukt.’ Klik en Lees!