Foto: Stuwstraat in ‘De Laak’ te Den Haag door het Straat Consulaat. Ter illustratie.

Rotterdam en Den Haag maken zich zorgen over de toename van het aantal kwetsbare mensen in wijken die nu al kampen met problemen. Met zijn wetsvoorstel ‘versterking regie volkshuisvesting’ wil demissionair minister Hugo de Jonge de druk op deze wijken verlichten, maar de twee gemeenten vrezen dat die druk juist zal toenemen.

“Het ziet er nu redelijk netjes uit, maar je ziet ook genoeg plekken waar vervuiling is.” Edwin Sieben is woonconsulent bij woningcorporatie Staedion in Den Haag. Hij loopt door de wijk Morgenstond in Zuidwest, een stadsdeel van Den Haag dat te maken heeft met problemen als armoede, sociale isolatie en gebrek aan kansen voor inwoners. “Een wat zwaardere wijk”, zegt Sieben.

Wanneer er bij Staedion een melding binnenkomt van overlast, gaat Sieben daar op af. Het kan gaan om zaken als geluidsoverlast, een verward persoon, een vervuilde woning of agressie. “Ik ga er naartoe en dan kijk ik – samen met mijn netwerk – welke oplossingen we kunnen bieden.”

Lees het volledige artikel op de website van de NOS:

Meer sociale huur door nieuwe wet, maar steden vrezen voor leefbaarheid wijken

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!