Tamara is al twee jaar vrijwilliger bij het Fiets voor Niets project van het Straat Consulaat. Hier knapt ze 3 dagen per week fietsen op met en voor jongeren die dakloos zijn. Als je als jongere dakloos wordt moet je vaak van afspraak naar afspraak met de hulpverlening en wil je geen boetes krijgen voor het zwart reizen in het openbaar vervoer. Een goede fiets biedt hierin uitkomst.

Het opknappen van de fietsen doet Tamara in de werkplaats bij het JIT. Toch was er al een tijdje de wens om dit niet alleen vrijwillig te blijven doen maar hier in de toekomst ook haar betaalde baan van te maken. De kans op betaald werk is vaak groter als je een diploma hebt zodat je gericht kan solliciteren.

Fiets voor Niets & Educatie project ‘Terug naar school’ bij het Straat Consulaat
Maar terug naar school gaan is vaak niet zo makkelijk. Ze moet bijvoorbeeld boeken, studie en levensonderhoud betalen van een uitkering. Het educatieproject ondersteunt hierbij. Tamara volgde afgelopen najaar de training terug naar school bij het ROC Mondriaan. Hier kreeg ze les in Nederlands, rekenen en beroepsoriëntatie. Nu ze haar certificaat heeft behaald gaat Tamara verder kijken voor een studie.

Fietsen maken heeft haar passie en vandaar dat ze kijkt de opleiding Fietstechnicus. Het Straat Consulaat zal haar de komende tijd ondersteunen bij het vinden van fondsen om boeken en schoolgeld te kunnen betalen. Omdat het een BBL opleiding is, die Tamara heeft uitgekozen, is Tamara op zoek naar een leuke Leerwerkplek.

Ken of weet je een leuke plek? Tips voor een leerwerkplek kunnen gestuurd worden naar info@straatconsulaat.nl