Project #Wicks

Wesley en Rick fietsen een kleine maand rondom Nederland wat ongeveer 1820 km is en hopen 250 jongeren te spreken over middelengebruik en dakloosheid. Daarbij zullen zij hun eigen ervaringen delen en misschien horen zij van andere jongeren wat zij aan middelen gebruiken. Het liefste inspireren zij de jongeren om ook eens kritisch naar hun middelengebruik te kijken.

Wesley en Rick – vandaar de naam voor het project: Wicks –
waren allebei meer dan 6 jaar verslaafd en leefden en sliepen langere tijd op straat. Sinds 22 juli 2018 is het roer om, ze zijn gestopt met drinken en willen hun leven weer fit op de rit krijgen.

Hoe?
Dinsdag 4 september vertrekken ze vanaf het Straat Consulaat in Den Haag en iedere dag proberen ze 80 km te fietsen. Onderweg willen ze met minimaal 10 jongeren onderwerpen bespreekbaar maken die je tegenkomt als je dakloos bent en een verslaving hebt. Overnachten doen zij op campings, waar ze het gesprek aan zullen gaan met medekampeerders.

Waarom?
Wesley: “In een detox kliniek kick je binnen, onder de medicijnen af. Dit werkt voor mij niet, ik wil buiten zijn en moet bewegen. Rick: “Tijdens het fietsen zweet je alles eruit en je hebt een doel. Ik hoop dat het mij helpt om het vol te houden.” Maar waarom niet naar Parijs en terug? Beide: “Zoals we al zeiden, het roer is om maar het leven op straat heeft de nodige bekeuringen met zich meegebracht. We mogen het land niet uit van de reclassering”.

Volg de Wicks mannen op YouTube
De jongens zijn vertrokken op dinsdag 4 september om 11.00 uur vanaf het Straat Consulaat in Den Haag en zijn te volgen op het YouTube kanaal van het Straat Consulaat.  In de bovenstaande viewer tonen we een korte selectie van alles. Maar op YouTube staat alles. Wanneer jullie je abonneren dan krijg je een melding in je email als er een nieuwe vlog van de #wicks verschijnt.