Amsterdam voegt zich bij het initiatief “Gewoon geld geven”, waarbij 300 Amsterdamse gezinnen met een bijstandsuitkering gedurende twee jaar maandelijks €150 onvoorwaardelijk extra ontvangen. Hiermee wordt de bestaande onderzoeksgroep van Tilburgse en Zaanse gezinnen verdubbeld.

Het doel is om gezinnen in armoede te helpen hun financiële zorgen te verminderen en meer controle over hun leven te krijgen. De deelnemende gezinnen kunnen zelf bepalen waar ze het geld aan besteden, zonder bemoeienis van de gemeente. Het initiatief is gericht op het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede in kwetsbare gezinnen met kinderen.

Het streven is om een nieuw beleid tegen armoede te bevorderen dat gebaseerd is op bestaanszekerheid, vertrouwen en een positief mensbeeld. Dankzij financiering van Stichting RCOAK kan Amsterdam deelnemen aan dit initiatief en bijdragen aan het verlichten van de omstandigheden van gezinnen in de bijstand.

Lees het volledige artikel op de website van Kansfonds:

Twee jaar lang ‘gewoon geld’ voor gezinnen in Amsterdam

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!