Den Haag creëert veertig nieuwe opvangplekken voor dak- en thuislozen met psychische problemen die eerder geen passende opvang konden vinden. Het Daklozenloket waarschuwt dat er ongeveer dertig risicovolle en verwarde daklozen rondlopen in Den Haag.

Deze daklozen veroorzaken overlast en onveilige situaties en kunnen niet worden ondergebracht in reguliere opvangcentra. Een lid van het Straatteam van het Daklozenloket benadrukt dit tijdens een werkbespreking met de gemeenteraad. Een ‘uitzonderlijk geval’, Jamel L., werd ook weggestuurd bij het Daklozenloket vanwege agressief gedrag en werd later gearresteerd als verdachte van de moord op een medewerkster van Albert Heijn.

De Kessler Stichting, een organisatie voor dak- en thuislozen, heeft al langere tijd aangedrongen op kleinschalige opvangplekken. Ze pleiten voor een daklozenloket met aansluitend een gebouw met kamers waar daklozen tot rust kunnen komen en beveiliging aanwezig is.

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Nieuwe opvangplekken voor risicovolle en verwarde daklozen, voor wie eerder geen plek was

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Bij de foto: gebouw daklozenloket fruitweg 17 Den Haag.