Jeroen Melchior (medewerker Straat Consulaat) bracht donderdag 16 juli een bezoek aan ‘het vadercentrum Adam’ in Laakkwartier. Hier werd hij zeer hartelijk ontvangen door de buurvaders en andere vrijwilligers.

In het begin van de corona crisis heeft dit wijkcentrum een oproep gedaan voor hulp bij het maken van mondkapjes. Al snel stond er een flink aantal vrijwilligers klaar en kon het naaien van mondkapjes beginnen. De kleine naairuimte is inmiddels uitgegroeid naar een grotere ruimte om de 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen waarborgen.

 

De teller van het aantal gemaakte mondkapjes staat momenteel op 21.000, en ze zijn nog niet klaar! Ze willen doornaaien tot ze er 100.000 hebben gemaakt. Gelet op het enthousiasme van de vrijwilligers denkt Jeroen wel dat ze dat gaan halen.

Vandaag kreeg Jeroen er 150 mee voor bezoekers van het Straat Consulaat. Op de golf van Corona die in maart begon was Nederland nog niet goed  voorbereid. Al snel waren mondkapjes en andere hygiënische middelen landelijk uitverkocht.

Mocht er een tweede golf komen, dan zijn we goed voorbereid om deze uit te delen aan de dak-, en thuislozen. Naast mondkapjes heeft het Straat Consulaat ook kleine flesjes handgel met alcohol ingeslagen. Zodat ze de mensen die op straat verblijven wat te bieden hebben. Bij deze willen we het Vadercentrum enorm bedanken voor de donatie en ook voor hun inzet voor de stad. Ga zo door lieve mensen!