I.v.m de corona zijn we wat later in het jaar gestart, maar vandaag was het dan eindelijk zover, de eerste workshop van de cliëntondersteuners aan onze nieuwe lichting vrijwilligers was een feit. Onderwerpen die vandaag in de training zijn behandeld zijn de introductie, wie zijn wij, wat doen wij, wat is onze missie en onze visie.

Een leuke ochtend met enthousiaste vrijwilligers. Leuk om weer gestart te zijn, deze ochtend hebben we gezellig afgesloten met een lekkere lunch. Na deze bijeenkomst volgen er nog 4 a workshops om de vrijwilligers goed voor te bereiden.

Wat is cliëntondersteuning?
Cliëntondersteuning is gratis, onafhankelijk en beschikbaar voor iedereen in Den Haag die vragen heeft over zorg, welzijn, wonen, dagbesteding en financiën. Bij cliëntondersteuning staat jouw belang centraal. Dit is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het Straat Consulaat biedt deze ondersteuning aan dak- en thuislozen en aan mensen die kampen met een verslaving.

Wat doet een cliëntondersteuner?
De cliëntondersteuner geeft informatie en advies en helpt om vragen helder te krijgen en zoekt naar oplossingen voor de problemen. Hij of zij ondersteunt bij het overleg met zorgaanbieders of bijvoorbeeld bij het aanvragen van WMO-zorg bij de gemeente.

Méér info over cliëntondersteuning bij het Straat Consulaat:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Onafhankelijke cliëntondersteuning bij het Straat Consulaat