Zo’n 200 dak- en thuisloze mensen woonden tussen 1 november 2022 en 31 maart 2023 in de permanente winteropvang aan de Sportlaan in Den Haag. Het Leger des Heils bood zorg en begeleiding aan deze groep mensen in kwetsbare omstandigheden.

‘Geloof me, de opvang was een Godsgeschenk’, zegt voormalig bewoner Albertino. ‘Anders had ik met mijn reet op straat gestaan en in een parkeergarage geslapen.’ Na zijn verblijf in de winteropvang woont hij nu in een huis met drie anderen op het Parnassiaterrein aan de Monsterseweg. ‘Je moest eens weten hoe ik blij ik was toen ik hier mijn eerste uitsmijter bakte, dat had ik zo gemist.’ Hij vertelt dat hij zelfs zijn kuif terug heeft, het eczeem op zijn hoofdhuid van de stress is weg. ‘Ik ben heel dankbaar dat ik zo goed ben opgevangen.’

In de winteropvang sliepen bewoners op kamers alleen, met z’n tweeën of met z’n drieën op een kamer. ‘De leeftijden varieerden van 24 tot in de 70 jaar. En tien procent van de groep bestond uit vrouwen’, zegt Shanna, medewerkster van het Daklozenloket. ‘Iedereen had een vaste begeleider met wie aan een woonoplossing en een toekomst werd gewerkt.’

Lees het complete artikel op de website van het Leger des Heils:

De winteropvang van 200 dak- en thuisloze mensen in Den Haag: hoe ging dat?

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!