De Tweede Kamer gaat definitief een einde maken aan het verdienmodel van tijdelijke huurcontracten. Een initiatiefwet van PvdA en ChristenUnie, die contracten met een geldigheidsduur van 2 jaar verbiedt, haalt een meerderheid.

Het aanbieden van die tijdelijke contracten is sinds 2016 toegestaan voor verhuurders in de vrije sector. Het was de bedoeling op die manier het aanbod van huurwoningen te verhogen. Mensen die met spoed een huis zochten, moesten zo snel worden geholpen.

Verdienmodel

Maar uit een evaluatie is gebleken dat de tijdelijke contracten niet aantoonbaar hebben geleid tot een groter aanbod. Wel werd al vrij snel duidelijk dat ze werden benut als verdienmodel. Verhuurders maakten er gretig gebruik van om elke twee jaar de huur fors te verhogen. Want bij de wisseling van huurders hoeft een verhuurder zich niet te houden aan de wettelijk vastgestelde maximale huurverhoging.

Lees het complete artikel op de website van RTLnieuws:

Tweede Kamer maakt einde aan tijdelijke huurcontracten

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!