SamenThuis2030 ontwikkelt handleiding voor Betekenisvolle Participatie voor beleidsmakers, onafhankelijke belangenbehartigers en jongeren.

Jongeren met ervaringskennis betrekken bij dakloosheidsbeleid

Participatie van jongeren met ervaringskennis in de beleidscyclus is geen invuloefening. Meestal blijft die betrokkenheid hangen in wat je in jargon ‘consultatie’ noemt. Maar betekenisvolle participatie vergt meer. In het Nationaal Actieplan Dakloosheid Eerst een Thuis is nadrukkelijk afgesproken dat dakloosheidsbeleid tot stand komt met inbreng van mensen met ervaringskennis. Dat veel gemeenten hierin nog zoekende zijn, is duidelijk.

Praktische handvatten en factoren voor succes

Om hierin een helpende hand te bieden, ontwikkelde SamenThuis2030 het whitepaper ‘Betekenisvol samenwerken met jongeren met ervaringskennis over (dreigende) dakloosheid’. Deze praktische handleiding bevat concrete handvatten voor gemeenten en beleidsmakers die serieus werk willen maken van betekenisvolle participatie. Het whitepaper geeft bovendien inzicht in het potentieel van betekenisvolle participatie en belicht factoren die doorslaggevend zijn voor een succesvol traject.

Lees het volledige artikel op de website van samenthuis2030.nl:

Betekenisvolle participatie: werk in uitvoering

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Foto:  Eveline van Egdom