Via de nieuwe Facebook-pagina ‘Zonder honger naar bed Den Haag’ kunnen mensen met een kleine portemonnee gratis maaltijden afhalen.

Er bleef nog een behoorlijke portie couscous over nadat Wendy Deltour en haar vriend Michael Pasman klaar waren met eten. Maar ja, waar moesten ze die laten? De vriezer zat vol en weggooien vonden ze geen optie. De Maastrichtse, die al een tijdje in Den Haag woont, herinnerde zich een initiatief uit haar geboorteplaats. “Een Facebook-pagina waar mensen een maaltijd aanbieden,” vertelt ze met een zachte g. “Een soort marktplaats met vraag en aanbod, bedoeld voor mensen met een kleine portemonnee. Dat platform leverde veel enthousiaste reacties op.”

Kliek
Deltour zocht naar een Haagse versie, maar vond niets. Ze informeerde bij de voedselbank. Die liet weten de vraag bijna niet meer aan te kunnen. Zie je wel, dacht ze. Deze portie couscous was dan misschien niet meer te redden, de volgende kliek moest echt gespaard blijven. Deltour, die zelf een periode van armoede heeft gekend, wist hoe belangrijk een helpende hand kan zijn. “Ik had destijds mijn familie waarop ik kon rekenen. Daardoor hoefde ikzelf nooit met een lege maag naar bed.” Op 15 oktober hakte ze de knoop door en lanceerde ze de Facebookpagina ‘Zonder honger naar bed Den Haag’.

‘Zonder honger naar bed’ biedt gratis maaltijden aan