Op dinsdag 9 Mei 2023 hebben we een groep van 30 studenten en 4 docenten mogen verwerkomen bij het Straat Consulaat. Het was de eerste grote groep die wie in ons nieuwe eigen pand hebben mogen ontvangen, en het was fantastisch leuk : -)

De groep studenten bestond uit 10 personen van de Haagse Hoge school, 10 personen vanuit een Sociale studie uit België en 10 personen met een soort gelijke opleiding en die kwamen helemaal uit Finland!

We begonnen de dag in onze grote vergaderzaal met een inleiding van beide Jeroenen, die de studenten wat vertelden over wat het Straat Consulaat zoal doet en waar de organisatie voor staat.

Daarna hebben de tourleiders Jeroen M en twee zeer gewaardeerde vrijwilligers Paul en Bryan zich voor de groep geworpen. We vertelden alle drie kort iets over onze ervaringen met dak en –thuisloosheid en verslavingen, zodat de studenten een idee kregen over wat voor vragen ze ons konden gaan stellen tijdens de wandeling door het centrum van Den Haag.

De tour begon direct in de grote zaal, want toen we de lamellen naar boven trokken hadden we een prachtig uitzicht op de Torengarage waar gemiddeld 10 dakloze mensen de nacht doorbrengen momenteel. Ook keken we vanaf daaruit op het bekende plein voor de ijssalon Florencia wat een bekend pleintje is waar de mensen graag een bakkie doen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Stadstoer met studenten sociale studies centrum-
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Daarna zijn we met zijn allen op pad gegaan en hebben we een wandeling gemaakt door het centrum van Den Haag, het was echt heerlijk (not) regenachtig weer, en een van onze gedachten die we hen meegaven was dan ook; stel je eens voor dat je met dit weer sjouwend met je spullen moet bedenken waar te gaan slapen vanavond.

We zijn langs verschillende dagopvangcentra gewandeld en hebben over deze plekken verteld wat er zoal aan aanbod is voor dakloze mensen, zoals een maaltijd die wordt uitgedeeld, het kunnen wassen en douchen en natuurlijk over de kluisjes bij Reakt.

Daarna zijn we langs de “jongerenboulevard” gelopen – zoals deze genoemd wordt aangezien er een groot aanbod aan jongeren hulpverlening op een rijtje zit, De DUWO-foyer waar jongeren een studio krijgen met begeleiding, het JIP – Jongeren Informatie Punt en het JIT – Jeugd Interventie Team. Bij het JIP werden we warm verwelkomd en hebben de aanwezig medewerkers iets verteld over waar de jongeren bij hen voor terecht kunnen. Bedankt nog daarvoor mensen van het JIP! Het was voor ons ook even fijn om droog binnen te kunnen staan en alle vragen van de studenten even rustig te kunnen beantwoorden.

Daarna zijn we terug gewandeld naar ons kantoor en hebben we onderweg de studenten nog wat plaatsen aangewezen waar dakloze mensen graag chillen en of de nacht doorbrengen.

Eenmaal terug op kantoor hebben we gezamenlijk geluncht en nog wat nagepraat over de opgedane ervaringen en uiteraard de middag afgesloten met goede vragen van de studenten en docenten en mooie afsluitende woorden vanuit het Straat Consulaat. De studenten maar ook de docenten waren erg geïnteresseerd en waren een fijne groep om te mogen ontvangen, bedankt daarvoor : -)

Oja, en dit alles was in het steenkolen Engels wel te verstaan, Ja toch Paul! Haha

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!