In mei zijn we begonnen met de opzet van het ‘kwalificerend traject voor (ex) dak- en thuislozen’. Een hele mond vol, maar het doel is kortweg: het behalen van een diploma (kwalificatie). Als je een lange tijd niet in de schoolbanken hebt gezeten (5 jaar.., 10 jaar.., 20 jaar..) is het natuurlijk wennen om weer een opleiding te gaan doen.

Daarom is eind juni in samenwerking met het Mondriaan een Weer naar School training gestart onder leiding van een ervaren trainster. Deze training is nu nog volop bezig en duurt tot 21 augustus. De deelnemers krijgen de kans om uit te zoeken wat voor opleiding zij willen doen en wat haalbaar is. Ook krijgen ze Nederlands en rekenen – weer even flink wennen!

Ze hebben allemaal hele verschillende interesses, dus de opleidingen die worden gekozen zijn heel divers en op mbo-niveau 1 (Entree) t/m mbo-niveau 4.  In september zullen zij zoveel mogelijk in gaan stromen in de opleiding die zij willen en kunnen doen, het merendeel voorlopig met behoud van uitkering. Heel veel succes voor alle deelnemers!!