Ambitieuze christen start offensief om aantal dak- en thuisloze jongeren tot nul te reduceren.

Sinds dinsdagavond half twaalf ben ik fan van staatssecretaris Paul Blokhuis. Hou hem vanaf nu in de gaten, mensen, want Paul Blokhuis heeft gisteren bij Pauw beloofd dat hij het aantal dakloze jongeren in Nederland de komende twee jaar naar nul of nagenoeg nul gaat terugbrengen (nu zijn het er nog zo’n 12.000).

Waarom geloof ik lang niet elke bestuurder die een zoveelste ‘actieprogramma’ aankondigt en Paul Blokhuis wel? Om te beginnen zag ik een ongelofelijk vuur branden in de ogen van deze Blokhuis. Omdat hij van de ChristenUnie is, ligt het voor de hand te denken dat zijn vuur rechtstreeks uit de hemel komt, middels een speciaal lijntje met De Almachtige. Maar of er wel of niet godsdienstig vuur in zijn torso is ontbrand: ik denk dat Paul Blokhuis hoe dan ook een geschenk is voor dakloze jongeren.

Aan Blokhuis kon je namelijk zien (nou ja, ik méénde dat aan hem te zien) dat hij verschrikkelijk boos was, hij kookte volgens mij zelfs van woede over de ineffectiviteit van de aanpak tot dusver en de kwistige manier waarop onze eigen overheid kwetsbare mensen met belachelijke boetes de afgrond in duwt, edoch, hij had genoeg in de kerk gezeten om zijn woede voor het oog Gods te verbergen.

Lees het complete artikel op de website van Thepostonline:

Staatssecretaris Paul Blokhuis toont spierballen bij Pauw

-Foto Arenda Oomen-. Paul Blokhuis: Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.