De gemeenteraad van Den Haag moet donderdag beslissen of er een opvang voor 750 asielzoekers en daklozen komt in een voormalig ziekenhuis. De gemeenteraad van Den Haag moet donderdag beslissen of er een opvang voor 750 asielzoekers, daklozen en starters komt in een voormalig ziekenhuis. Het besluit nog een keer uitstellen is niet mogelijk, heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag gemeld.

Weerstand
In de omgeving van het gebouw is veel weerstand tegen de plannen. Een informatie-avond voor de buurtbewoners verliep vorige maand onrustig. Het Haagse college besloot daarom de beslissing uit te stellen tot donderdag.

Vergunningen
De eerste asielzoekers moeten rond 1 juli volgend jaar naar het oude ziekenhuis verhuizen. Om die datum te kunnen halen, moeten er nog vergunningen en andere tussenstappen geregeld worden. Volgens de gemeente is het nodig om daar nu, voor het zomerreces, mee te beginnen.

Lees het volledige artikel op de website van binnenlandsbestuur.nl:

Raad Den Haag neemt donderdag besluit over omstreden opvang

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!