Ooit had hij dure pakken, een Audi, een dik salaris en een goede managementfunctie. Maar dat alles hoort volgens Fred Smit (59) bij een vorig leven. Inmiddels is hij – na zelf een tijd dakloos te zijn geweest – eigenaar van stichting RECHTOP en helpt hij mensen zoals hij: daklozen die tussen wal en schip vallen qua regelgeving. Daarnaast geeft hij rondleidingen door Utrecht en laat hij mensen de stad door zijn ogen zien.

Verslaafd aan status en geld
“Ik ben nooit verslaafd geweest aan drugs of alcohol, wel aan status en geld.” Zo begint het verhaal van Fred. Ontmoette je hem een paar jaar geleden, dan stond je oog in oog met een man die het – maatschappelijk gezien – dik voor elkaar had: een man met een hoge managementfunctie in het bedrijfsleven, een mooi huis, een dik salaris en een lidmaatschap van de golfbaan. Eind 2010 raakte Fred dat alles kwijt. “Een gevolg van foute keuzes, een moeizame echtscheiding en de economische crisis”, zegt hij daarover.

Lees het complete artikel via de onderstaande link:

https://indebuurt.nl/utrecht/utrechters/utrechter-van-de-week/fred-had-een-audi-dik-salaris-en-dure-maatpakken-totdat-hij-dakloos-werd