Economisch daklozen in Amsterdam kunnen dankzij het nieuwe experiment Uit Het Krijt binnenkort sneller schuldenvrij zijn. De gemeente introduceert een nieuwe werkwijze met een kortere aflosperiode op hun schulden. Een deel van de schuld wordt kwijtgescholden als ze afgesproken mijlpalen behalen. De gemeente financiert het restant van de schuld aan de schuldeisers en De Regenboog Groep begeleidt de economisch daklozen.

Dit zijn dakloze mensen zonder psychische problemen of verslaving. Ze zijn met alleen woonruimte (en dus zonder zorg) al geholpen. Deelnemers kunnen na een jaar schuldenvrij zijn, in plaats van na de gebruikelijke 18 maanden, zodat ze meer perspectief krijgen.

Wethouder Marjolein Moorman (Armoede): “Het is belangrijk dat mensen die in de schulden zitten een nieuwe start kunnen maken, en in Amsterdam zetten we alles op alles op dat mogelijk te maken. Door het overnemen van schulden geven we economisch daklozen weer de ruimte om hun leven op te pakken.”

Lees het volledige artikel op de website van Amsterdam.nl:

Economisch daklozen sneller schuldenvrij

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!