Rijswijkse jongeren die in de schulden zitten kunnen vanaf nu gebruik maken van een extra reddingslijn. De gemeente heeft namelijk een extra schuldhulp opgezet, in de hoop het groeiende aantal jongeren met problematische schulden tegen te gaan.

Door heel Nederland is de groep jongeren en jongvolwassenen met schulden de afgelopen jaren flink gegroeid. Vanwege een gebrek aan vast inkomen komt deze groep vaak niet in aanmerking voor reguliere schuldhulpverlening, waardoor de problemen zich opstapelen.

Rijswijk heeft daarom hulpprogramma Prettig in de Plus opgezet. Jongeren van 18 tot 27 jaar kunnen zich aanmelden. De jongeren krijgen een persoonlijk begeleider, die hen assisteert door bijvoorbeeld een regeling te treffen met schuldeisers. Ook de gemeente zelf speelt een rol: die koopt de schulden van de jongeren af met een saneringskrediet.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Gemeente Rijswijk gaat schulden jongeren afkopen: voorkomt ‘hoge maatschappelijke kosten’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!