Maandag 9 oktober is de training “weer terug naar school’ met 12 leerlingen bij het ROC Mondriaan van start gegaan. Na het namenrondje startte de groep met een kennismakingsspel.

Aan de hand van fotokaartjes met een vraag vertelde iedereen kort wat over zichzelf. Zo weten we nu dat er een leerling een sneaker verzameling heeft, en een ander een verzameling hamsters thuis verzorgd.

Vervolgens stond de middag in het teken van taalles. In kleine groepjes kregen de leerlingen de opdracht om van een moeilijk en onbekend woord drie meerkeuze antwoorden te verzinnen waarvan een antwoord juist is. Zo kregen ze bijvoorbeeld de opdracht woorden “Paraskevidekatria” Priklok of Misofonie om een betekenis voor te verzinnen.

Hierna volgde een begrijpend lezen oefening met als titel “Moet bellen en app-en op de fiets verboden worden?” Een onderwerp waar de leerlingen wel een mening over hadden.

Dinsdag 10 oktober staat er rekenen op het programma waarbij ze meteen een instaptoets moeten maken. De leerlingen volgen nog 10 weken 3 middagen per week de lessen taal en rekenen waarna ze de week voor de kerstvakantie hun certificaat in ontvangst mogen nemen.