Donderdag 8 november organiseerde MIND het “ontwikkelplein Herstel en meedoen” in Amersfoort. Zo’n 100 genodigden namen deel aan een actief programma. Het doel van het ontwikkelplein was om gemeenten te informeren, enthousiasmeren en stimuleren om herstel initiatieven te omarmen en te faciliteren.

Ervaringsdeskundigheid, herstel initiatieven en inbreng van familie en naasten vormen een onmisbare schakel om de keten echt sluitend te maken en de mensen waarom het gaat centraal te stellen.

Diverse projecten en initiatieven kregen ’s middags de mogelijkheid zichzelf te presenteren. Het educatieproject was een van de projecten die op het ontwikkelplein aanwezig was. Jeroen (projectleider) en Jeroen (deelnemer educatieproject) vertelden aan de geïnteresseerden over de succes van het project.

Jeroen (deelnemer) maakte zoveel indruk op de organisator dat hij bij de afsluiting van de dag genoemd werd in de volle zaal aanwezigen. Zijn verhaal had indruk gemaakt op en hen andere aanwezigen en in illustreerde hoe iemand op een punt in zijn leven komt om het anders te doen. Op dat moment was het educatieproject er waardoor het voor hem weer mogelijk werd om terug naar school te gaan.

Nieuwe training Educatieproject