Cathy Delhanty is twee jaar geleden gestart met de ‘Wool for Warmth Challenge’, een poging om de bijna 32000 daklozen van ons land gratis te voorzien van een gebreide muts of sjaal. “We helpen gewoon.”

Om aandacht te vragen voor haar goede doelenproject zit ze regelmatig met een groepje te breien aan een tafel midden in het leescafé van de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Deze keer wordt ze vergezeld door Richard Faas, Lucy Sennef en Maria Rantou.

Eigenlijk begon haar project twee jaar geleden met een verdrietige gebeurtenis. Toen overleed Linda Huijsen, de vrouw van Richard en haar eerste goede vriendin in Nederland (Cathy komt oorspronkelijk uit Canada). Enige tijd later ging Faas naar Delhanty met negen volle vuilniszakken met wol die Huijsen had achtergelaten en zei: ‘Doe er iets goeds mee’. Dat liet ze zich niet twee keer zeggen. “Ik plaatste toen een bericht op Facebook: ‘Wie wil breien voor daklozen?’ Dit heb ik afgekeken van mijn zus in Canada die een soortgelijk project heeft”, vertelt ze. Volgens Faas sluit het allemaal goed aan bij het karakter van zijn overleden vrouw. “Van de twaalf jaar dat ik haar heb gekend heeft ze tien jaar gebreid en het meeste heeft ze weggegeven”, zegt hij.

Lees het complete artikel op de website van de Posthoorn:

'Wie wil er meebreien voor daklozen?'