Paul Blokhuis: Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport -Foto Arenda Oomen-.

Het kabinet wil de 11.000 dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 en 27 jaar de komende jaren van straat halen. “In een welvarend land als Nederland zou geen enkele jongere op straat moeten leven of noodgedwongen steeds op wisselende plekken verblijven”, zegt staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis.

Hij lanceert daarom vandaag het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Blokhuis: “We hebben onze samenleving nu zo ingericht dat maar liefst meer dan 10.000 jongeren tussen wal en schip kunnen vallen. Dat kan zo niet langer.”

Geen nieuwe daklozen bij
Blokhuis wil geen enkele jongere meer in de langdurige opvang of op straat. “Dat is ambitieus, maar er is heel veel mogelijk. We moeten op tijd signaleren, de behoefte van individuele jongeren centraal stellen en goed samenwerken met alle betrokken instanties en op alle niveaus.”

Het actieprogramma moet zorgen voor een zo zelfstandig mogelijk bestaan met een eigen thuis voor de huidige dak- en thuislozen. Ook moet er geen nieuwe dak- en thuisloze jongeren bij komen.

Lees het complete artikel op de website van RTLnieuws:

Kabinet helpt 11.000 dak- en thuisloze jongeren: 'Het kan zo niet langer'