Foto: socialevraagstukken.nl

Op 10 december werd Edo Paardekooper verkozen tot MensenrechtenMens 2018. Ter gelegenheid daarvan publiceren we hier het interview dat het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken anderhalf jaar geleden met hem hield.

Edo Paardekooper is een opvallende ervaringsdeskundige, die menige bijeenkomst opfleurt. Als je hem ziet, vraag je je af: wat is zijn levensverhaal?

Nog voordat de voorzitster iedereen welkom heeft geheten op de bijeenkomst van het Amsterdamse Aanjaagteam Verwarde Personen, roept er iemand: ‘Kunnen we misschien van die naam af? “Aanjaagteam” klinkt als opjaagteam en dat is niet de goede toon.’ Het is Edo. Edo Paardekooper Overman (69), de vleesgeworden ervaringsdeskundige. Hij is niet te missen op veel congressen, symposia en andere bijeenkomsten, en doet daar zinnige duiten in het zakje. ‘Ik vind trouwens ook dat we beter kunnen spreken van een “verwarrende samenleving” dan van “verwarde personen”’, brengt hij later nog in. Wie is Edo Paardekooper? De ervaringsdeskundige vertelt.

Lees het complete interview via de onderstaande link:

Interview met Edo Paardekooper Overman: ‘Je bent niet zomaar ervaringsdeskundige’