Voetspecialisten van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden zetten zich sinds dit jaar belangeloos in om voeten van daklozen op te lappen. Met de winter voor de deur zijn 25 thuislozen gecontroleerd door onder meer een pedicure en een wondarts. ‘We willen voorkomen dat kleine klachten grote problemen worden.’

Een rij is het nog net niet, maar druk is het wel in de centrale hal van de dagopvang van het Leger des Heils aan de Wagenstraat in Den Haag. Buiten regent het, binnen spelen een tiental daklozen een potje bingo. De rest wacht op het voetenspreekuur dat vandaag wordt gehouden. Voor het eerst worden voeten van daklozen voor de winter door de specialisten gezien.

‘Ik kwam via internet een berichtje tegen over een orthopeed in Amerika, die een keer per jaar voetenzorg leverde aan daklozen’, vertelt orthopedisch chirurg Wilbert van Laar. ‘Toen ik dat berichtje las, dacht ik meteen: dit moeten wij eigenlijk ook gewoon doen.’ Een belletje met het Leger des Heils in Den Haag verder en de specialisten konden aan de slag.

Lees het complete artikel op de website van omroepwest:

 

Gratis voetzorg voor Haagse daklozen: 'Het is fantastisch werk'