Foto: Jeroen Melchior.

Dinsdag 29 januari 2019 is alweer een nieuwe groep leerlingen van het educatieproject begonnen met de training ‘terug naar school’ bij het ROC. De afgelopen maand hebben zij zich samen met hun hulpverlener aangemeld voor het educatieproject. Zij geven aan ‘graag terug naar school te willen maar dat dit op de reguliere manier niet lukt’. Ze hebben bijvoorbeeld schuldenproblematiek en een uitkering waardoor ze geen nieuwe schulden mogen maken en ook geen studiefinanciering krijgen.

De leerlingen doorlopen een training van 10 weken met daarin Nederlands, rekenen en beroepsoriëntatie. De groep is enthousiast van start gegaan en de deelnemers hopen allemaal half april 2019 hun certificaat in ontvangst te mogen nemen. De eerste dag stond in het teken van kennismaken met elkaar. Aan de hand van een vragenspel deelden zij met elkaar bijzondere ervaringen en ontstond veel wederzijdse herkenning.

Na de training kijkt hun hulpverlener samen met hen naar fondswerving voor hun schoolspullen zodat ze in september van start kunnen gaan bij een vervolgopleiding van hun keuze.

Ook dit jaar kunnen er weer drie trainingen starten. De volgende groep zal begin mei van start gaan.