Donderdag 11 april 2019 vond voor de eerste groep deelnemers van het educatieproject dit jaar, de certificaatuitreiking plaats. Acht deelnemers mochten na 10 weken hard werken, hun certificaat in ontvangst nemen. In deze weken kregen ze onder andere rekenles, Nederlands en beroepsoriëntatie.

Voor sommige was het een spannende start. Iedereen in de klas groeide in die 10 weken en er werd veel onderling geholpen en van elkaar geleerd. Elke leerling maakt aan het eind een eigen PowerPoint presentatie en voor sommigen was dat de eerste keer. De deelnemers zijn zich nu aan het oriënteren voor een opleiding en sommige zijn al toegelaten zodat ze in september van start kunnen gaan. Zij hebben nu eindelijk de mogelijkheid om aan een MBO opleiding te starten.

Sommige kiezen voor techniek en anderen voor zorg/ welzijn of horeca-assistent. Na deze 10 weken training zijn ze er helemaal klaar voor om de komende jaren een opleiding te gaan doen en een diploma te behalen. Elke deelnemer werd tijdens de uitreiking in het zonnetje gezet met een persoonlijke speech van de docenten van het ROC Mondriaan en de projectmedewerker. Van harte gefeliciteerd!

Foto: Straat Consulaat