Donderdag 12 juli vond voor de tweede groep deelnemers dit jaar de certificaatuitreiking plaats. Zes deelnemers mochten na 10 weken hard werken, hun certificaat in ontvangst nemen.

Extra zware weken nu buiten de zon schijnt, het klaslokaal warm is en het strand lonkt. In deze weken kregen ze onder andere rekenles, Nederlands en beroepsoriëntatie. Alle deelnemers die hun certificaat hebben gekregen hebben zich aangemeld of zijn aangenomen voor een opleiding. Elke deelnemer werd tijdens de uitreiking in het zonnetje gezet met een persoonlijke speech van de docenten en de projectwerker. De leerlingen hadden mensen meegenomen om dit heugelijke moment te vieren.

Nu de deelnemers hun certificaat in ontvangst hebben mogen nemen, kunnen zij starten met fondswerving om hun opleiding en boeken te kunnen betalen. Ook zijn er dit jaar weer leerlingen van het educatieproject (uit andere leerjaren) geslaagd met een MBO diploma en zijn mensen over naar het volgende leerjaar. Vanuit het Straat Consulaat willen wij iedereen feliciteren en hen een hele fijne zomervakantie toewensen!