Wij zijn Dokters van de Wereld, onderdeel van het internationale Médecins du Monde-netwerk. Samen met 15 andere delegaties komen wij in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid, met als belangrijkste speerpunt, toegang tot gezondheidszorg voor mensen die hiervan uitgesloten zijn.

Het fundament van Dokters van de Wereld is sterk gebouwd op vrijwilligers. Samen met betrokken medische professionals, actieve leden, jong talent en de vaste medewerkers zetten we ons actief in voor het recht op gezondheid.

Lees het verhaal van de Dokters van de Wereld op hun website via de onderstaande link:

Het verhaal van de Dokters van de Wereld

Niemand op straat!
Het aantal daklozen is sinds 2009 meer dan verdubbeld. Wij vinden het schandalig dat dit kan in een rijk land als Nederland. Nog erger is dat het velen ontbreekt aan goede opvang. Niet iedereen komt de opvang in.

Wij zien de dramatische effecten daarvan met regelmaat in ons werk met ongedocumenteerden. Zeker in de winter. Wie wel nachtopvang heeft, zwerft vaak overdag noodgedwongen over straat. Weer of geen weer. Dat is een directe aanslag op de gezondheid. Of je nu Nederlander bent, verblijfspapieren hebt of niet: zonder opvang -overdag en ’s nachts- geen gezondheid. Daarom eisen wij meer en betere opvang voor iedereen. Niemand op straat!

Wij nodigen u uit om de petitie ‘Niemand op straat!’ via de onderstaande link te tekenen:

Petitie van Dokters van de Wereld: Niemand op straat!