14 september 2020 was het weer bloedje warm in Den Haag en trokken vrijwilligers van de Achterban er wederom op uit, om water uit te delen aan de dakloze mensen op straat. De mensen op straat hebben het ook warm en hebben geen gelegenheid om even een glas water uit de kraan te tappen of een glas cola uit de koelkast als ze dat willen.

Onze oproep: Neem op zo’n warme dag een flesje water extra mee en geef het aan iemand die het nodig heeft. Misschien heeft hij of zij ook wel behoefte aan een praatje.

De groep dakloze mensen op straat groeit de laatste tijd hard. Dit zie je terug in het straatbeeld. Het liefst zouden deze mensen ook een eigen huis of kamer hebben maar ze kunnen nergens naartoe. Ook de Nachtopvang zit vol en ze hangen dus rond op pleintjes en in parken.

De maatschappelijke opvang zit VOL. Alle mensen die zich deze dagen melden bij het daklozen loket krijgen helaas te horen dat er geen bed in de opvang voor hen is.

Dus laten we met zijn allen iets meer betrokken zijn en realiseer je dat daklozen ook mensen zijn. Mensen, zoals jij en ik!