De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van de PvdA. We worden ontvangen door Janneke Holman raadslid op dit moment en nummer 4 op de kieslijst van de PvdA en Tim ‘S Jongers nummer 3 op de kieslijst van de PvdA.

We nemen plaats aan een grote tafel in het campagnepand en worden getrakteerd op koffie en gebak! Janneke spreekt de jongeren regelmatig, waardoor we al snel de diepte ingaan. Gio geeft aan dat de jongerenregisseur voor hem een groot verschil heeft gemaakt. Vaish maakt nog eens duidelijk dat wachttijden voor de zorg onacceptabel zijn. Van Gio mag er ook meer passende dagopvang en dagbesteding zijn voor dakloze jongeren.

Verder geven de jongeren aan dat ze graag willen dat er meer wordt geïnvesteerd in preventie.
Suggesties voor campagnes die ze hebben zijn:
‘Elke schuld telt’ Jongeren die kleine schulden hebben sneller helpen en informeren om erger te voorkomen
én
‘Jongeren mogen de jeugdzorg niet verlaten als de BIG 5 niet op orde is!‘:

 1. Ik heb een dak boven mijn hoofd: een passende woning, betaalbaar, alleen of met anderen.
 2. Ik ga naar school, studeer of werk dagbesteding (school/werk).
 3. Ik heb een volwassene waar ik altijd op terug kan vallen. Ik heb ook een hulpverlener die me als
  het nodig is kan ondersteunen.
 4. Ik ben goed voorbereid op mijn financiële zelfstandigheid. En heb iemand die me met geldzaken
  kan helpen als het nodig is.
 5. Ik heb een sociaal netwerk.

De jongeren vinden het belangrijk dat er veel meer gewerkt wordt vanuit ‘hoe zou ik zelf behandeld willen worden?!‘.

De PvdA heeft verschillende ideeën om dakloosheid onder jongeren uit te bannen:

 • Investeren bestaanszekerheid van jongeren. Voldoende inkomen, betaalbare woningen, de mogelijkheid om vrijwilligersvergoeding ontvangen op je uitkering;
 • Een regisseur die samen met mensen aan de slag gaat op alle leefgebieden en daar de juiste partners bij zoekt;
 • Eerder ingrijpen als er problemen dreigen. De campagne ‘elke schuld telt’ spreekt hen zeker aan;
 • Huisuitzetting op schulden zou niet mogen. Neem de schuld over en bied de juiste hulp en ondersteuning;
 • De gemeente zou meer lef moeten tonen. Zoals bijvoorbeeld: Utrecht die de 4 weken wachttijd afschaft. Het liefst zou ze in De Haag direct de kostendelersnorm afschaffen, in ieder geval tot 27 jaar;
 • 40% van alle bouw moet sociale huurwoning zijn.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Blogger

Achterban gesprekken met politieke partijen in Den Haag

Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! Klik en Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van Groen Links en werden ontvangen door campagneleider en voorzitter Jarre Middeljans van Groen Links Den Haag. Klik & Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van de PvdA. We worden ontvangen door Janneke en Tim Somers respectievelijk nummers  4 en nummer 3  op de kieslijst van de PvdA. Klik & Lees hier!

Achterban jongeren op bezoek bij het CDA. We spreken af in het partijgebouw van het CDA. Een prachtig pand, waar mensen vroeger contant hun waterschapsbelasting betaalden. We hebben een gesprek met Astrid Frey. Astrid is de politiek in gegaan omdat ze het belangrijk vond om mee te praten over onderwerpen die ze belangrijk vindt en moedigt de jongeren aan om dit ook te doen. Klik & Lees!

Achterban jongeren bezoeken de Partij van de Dieren. We worden ontvangen door Robin Smit, die ons rondleidt door de fractiekamer en voorstelt aan zijn collega’s. Klik en kijk & lees verder!

Achterban jongeren op bezoek in het campagnepand van de HSP. We zijn in het mooi hoge campagnepand van de HSP en hebben een gesprek met Fatima Faïd, Arantxa Polak en Ineke van Brûle. Zij staan alle drie op de kieslijst van de HSP.  Arantxa was vroeger actief bij de Achterban jongeren, een jongere van het eerste uur. Ineke is bekend voor Vaish, zij hebben samen opgetrokken tijdens het woonprotest. Fatima is raadslid en lijsttrekker van de HSP. Klik en lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van D66. We bezoeken het campagnepand van D66 en gaan in gesprek met raadslid Marije Mosterd. Marije is bekend met de jongeren en werkt hiernaast in het onderwijs als jongerencoach, waar ze in haar baan probeert te ontschotten, om de juiste hulp op gang te krijgen voor jongeren in het onderwijs. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van de SP. We worden ontvangen door Rick Hoefsloot nummer twee op de lijst en Maarten van Orden nummer twaalf op de lijst bij de SP, in het campagne pand in het hart van Laak.  Klik en lees verder!

Achterban jongeren brengen bezoek aan het partijbureau van de Christen Unie. We worden ontvangen in een lange gang, met allemaal partijkantoren. De grootte van het kantoor, hangt af van het aantal zetels dat je behaald. CU staat stabiel op één zetel, maar hoopt dit jaar een extra zetel te bemachtigen. We worden ontvangen door Judith Klokkenburg, lijsttrekker bij de CU. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren brengt bliksembezoek aan campagnepand van Hart voor Den Haag. Omdat het nog niet gelukt was om een afspraak te maken, besloten de jongeren een onverwachts bliksembezoek te brengen aan Hart voor Den Haag/ Groep de Mos. We werden ontvangen door fractie vertegenwoordiger Monique Stuivenberg. Klik & Lees verder!