Niets lijkt Abdul (20) tegen te kunnen houden om zijn dromen na te jagen. Zelfs het feit dat hij al anderhalf jaar dakloos is, weerhoudt hem er niet van om eind dit jaar examen te doen. Opvallend monter komt Abdul het Straat Consulaat binnengelopen. Aan niets is te zien dat de uit Koeweit afkomstige jongen niet meer thuis woont en geen eigen woonruimte heeft.

Het stereotype dakloze kan overboord. Zijn haar zit netjes in de gel, oordopjes met muziek in, zwarte sneakers en jeans en een sportief vest. De brede lach lijkt op zijn gezicht vastgeplakt.

Abdul verontschuldigt zich bij binnenkomst direct omdat hij iets later is. Hij kreeg nog informatie over de aankomende examens en dat wilde hij toch niet missen. Dus heeft hij zich gehaast en staat daarom nu in het gebouw van het Straat Consulaat aan de Haagse Parkstraat nog even op adem te komen. Anderhalf jaar zit de jonge Hagenaar nu in de opvang. Hij staat op verschillende wachtlijsten voor een eigen woonruimte. ,,Soms voelt het hopeloos, maar zo ben ik niet. Ik weet zeker dat ik hier binnenkort weg ga.”

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Dakloze Abdul (20) gelooft in de toekomst: ‘Alles begint met een opleiding, zonder dat kom je nergens’

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij het AD.