De jongerenregisseur is de spin in het web bij de ondersteuning van dakloze jongeren. Vandaag als coach of vertrouwenspersoon, morgen als vertegenwoordiger of persoonlijke advocaat. Wat zijn de effecten van deze aanpak op maat? En hoe geef je de jongerenregisseur een hoofdrol in jouw gemeente? We vragen het gemeente Haarlem, die er al zes jaar mee experimenteert.

“Sinds de komst van de jongerenregisseur in Haarlem is er minder terugval onder dakloze jongeren. Dat komt omdat wij werken met één contactpersoon, één plan en één traject. Voorheen zaten dakloze jongeren een jaar in de opvang, kwam er niks van de grond, belandden ze weer op straat en dan begon het riedeltje weer van voor af aan.”

Aan het woord is Thomas Witteveen, ketenregisseur dak- en thuislozen bij de gemeente Haarlem en projectleider van het Actieprogramma dak- en thuisloze jongeren. Haarlem is een van de veertien pilotgemeenten en werkt al zes jaar met de jongerenregisseur. Het leverde de stad de Goed op Weg-prijs op, uitgereikt door het Jongerenpanel van het Actieprogramma.

Lees het complete artikel op de website van iedereenondereendak.nl:

Eén jongerenregisseur, één plan, één traject