web analytics

Zit jij er warmpjes bij deze winter? Dat geldt niet voor dakloze mensen.

door | dec 12, 2023

Geen dak boven je hoofd. Geen geld voor boodschappen. En door onvoldoende betaalbare huizen en opvangplekken zijn er helaas mensen die toch de nacht in Den Haag op straat moeten doorbrengen. In onze stad. In deze koude wintertijd. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.

Wij zetten ons daarom in voor deze inwoners van Den Haag die het moeilijk hebben en vaak juist worden genegeerd. Help ons klaar te staan voor deze dakloze mensen. Geef voor voedsel, warmte en onderdak. Niemand zou op straat moeten leven.

Ons team staat klaar om dakloze en thuisloze mensen te helpen. Stuur jij ze op pad? 

 

Beeld: David van Dam / De Beeldunie

Alle donaties gebruiken wij voor zaken waarin subsidies en fondsen niet voorzien, bijvoorbeeld om dakloze mensen te helpen overleven op straat tot ze een plek hebben gevonden waar ze warm, droog en veilig zijn, zodat zij hun leven weer kunnen oppakken.

Met 10 euro kunnen wij onze lobbyactiviteiten voortzetten om dak- en thuisloze mensen te helpen.

Met 25 euro kunnen wij dak- en
thuisloze mensen helpen met
boodschappen voor (warme) maaltijden.

Met 45 euro kunnen wij dak- en
thuisloze mensen helpen aan
warmte en veiligheid.

Wil je een groter bedrag doneren? Wat een mooi gebaar! Vul hier jouw eigen bedrag in.

Gekozen bedrag € -

Beeld: David van Dam / De Beeldunie

Het gezicht van de daklozen in Den Haag: Monika en Andre

Beeld: Eveline van Egdom

Andre (53) en Monika (47) leefden 3 jaar samen buiten op straat. Ze sliepen veel in parkeergarages en portieken in de winter en in de zomer in parkjes. Ze kennen elkaar uit Polen. En hebben beide geen contact meer met familie. Andre ging al eerder naar Nederland om hier te werken. Toen Monika in Polen ernstig ziek werd, haar baan kwijtraakte en de medicatie niet kon betalen, kon ze nergens hulp krijgen en is achter Andre aan gereisd naar Nederland. Ze wilde hier weer een baan vinden en samen hun leven opbouwen. Helaas pakte het anders uit en leefden ze samen ruim 3 jaar op straat.

Mede dankzij de hulp van het Straat Consulaat zitten Andre en Monika nu in een doorstroom voorziening, waar ze een eigen studio hebben en kijken ze uit naar een zelfstandige woning. Monika volgt Nederlandse les en ze werken allebei als vrijwilliger bij het Straat Consulaat. 

 

Hoe wij helpen?

Het Straat Consulaat behartigt de individuele en collectieve belangen van dak- en thuisloze mensen in Den Haag. We doen dit nadrukkelijk samen mét en op basis van de expertise van de doelgroep. Onze inzet is gebaseerd op de universele mensenrechten. Het Straat Consulaat zet zich in voor alle mensen die dakloos zijn. Wij maken geen enkel onderscheid. Ons team staat altijd klaar om dakloze en thuisloze mensen te helpen. Stuur jij ze op pad? Help ons met een kleine donatie.

 

Wil je een donatie doen namens een bedrijf?

Wat een mooi gebaar! Het IBAN-nummer van het Straat Consulaat is  NL13 RABO 0357620682. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt.

 

Straat Consulaat ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling

Sinds 1 januari 2012 is stichting Straat Consulaat een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Giften aan ANBI-instellingen zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Alle donaties aan het Straat Consulaat worden gebruikt voor ondersteuning aan projecten of noodhulp voor de dak- en thuisloze mensen.

Share This