De gemeente Den Haag krijgt bijna 5 miljoen euro subsidie voor tijdelijks flexibele units. De woningen zijn bedoeld voor mensen die snel een woning nodig hebben, zoals studenten. Eind dit jaar moeten de eerste woningen klaar zijn. Op welke locaties de woonunits komen is nog niet bekend.

De wethouder is blij met het geld: ‘De komende jaren worden er meer woningen in Den Haag gebouwd. Dat is hard nodig, want het is nog steeds veel te moeilijk om een woning te vinden in onze stad. De flexwoningen zijn een tussenoplossing voor mensen die snel een woning nodig hebben. Zij kunnen later doorstromen naar een permanente woning’, zegt Martijn Balster, wethouder wonen (PvdA).

Het gaat naast studenten ook om bijvoorbeeld statushouders of mensen die vanuit een zorginstelling of maatschappelijke opvang doorstromen naar een zelfstandige woning. De units zijn gericht op eenpersoonshuishoudens en kunnen in de toekomst weer ergens anders worden neergezet. Het is nog niet bekend wanneer mensen zich kunnen aanmelden voor de woningen.

Lees het complete artikel op de website van Den Haag FM:

Den Haag bouwt honderden flexwoningen voor studenten en statushouders

Foto: Gemeente Den Haag