De 54-jarige Ben uit Den Haag dreigt op 13 februari door woningcorporatie Hof Wonen (Vestia) uit zijn huis te worden gezet. In samenwerking met hem organiseert de Bond Precaire Woonvormen (BPW) op 10 februari een eisenoverhandiging bij het hoofdkantoor van Hof Wonen in Moerwijk.

Ben woonde in bij zijn ongeneeslijk zieke tweelingzus Hellen, die hij 24 uur per dag verzorgde, totdat zij vorig jaar overleed aan kanker. Na het overlijden hoopte hij in de woning, waar zijn ouders in 1986 naartoe verhuisden, te mogen blijven. Hof Wonen negeerde zijn hulpvraag en vorderde Ben de woning te verlaten. Nu dreigt hij over een week definitief dakloos te worden gemaakt. De BPW eist stopzetting van huisuitzetting en dus voorkoming van dakloosheid.

In 2021 verhuisde Ben terug naar zijn ouderlijk huis om zijn tweelingzus te verzorgen tot haar dood op 2 mei 2022. Precies 2 weken na het overlijden van zijn zus kreeg hij de mededeling van de toenmalige woningcorporatie Vestia dat men het huurcontract niet met Ben wilde voortzetten. Er werd van hem verwacht dat hij per 30 september 2022 zelf de huurovereenkomst zou gaan opzeggen. Uiteraard kon hij daar niet aan voldoen, omdat hij anders dakloos zou worden en zich bij de toch al overvolle daklozenopvang zou moeten melden. Een juridische procedure volgde en uiteindelijk werd er op 21 december door de rechter een ontruimingsvonnis uitgesproken. Dat hield in dat hij binnen vier weken de woning diende te verlaten.

Lees het complete artikel op de website van doorbraak.eu:

10 februari 2023, Den Haag: steunactie voor Hagenaar die door woningcorporatie dakloos dreigt te worden gemaakt