web analytics

Vrijwilligerswerk bij het Straat Consulaat

Welkom! Bij Straat Consulaat zijn er zo’n 75 vrijwilligers actief binnen onze organisatie.

Zij zetten zich onder andere in bij de koffiebar, in de cliëntondersteuning en als belangenbehartiger bij onze Achterban-groepen. Omdat we een overweldigend aantal aanmeldingen hebben gekregen, werven we geen nieuwe vrijwilligers meer. Een uitzondering daarop zijn jongeren van 18 tot 28 jaar die (voormalig) dakloos zijn en die mee willen doen in onze Achterban. In de onderstaande vacature vind je hierover meer informatie.

Mocht je graag vrijwilligerswerk bij Straat Consulaat willen doen, houd dan onze website en social media in de gaten. Op het moment dat we weer vrijwilligers zoeken, kondigen we dat hier aan.

Straat Consulaat De achterban vrijwilligers

CONTACTPERSOON
Mieke Hes
mieke@straatconsulaat.nl of 0638918050.

Openstaande vacatures

Belangenbehartiger Achterban Jongeren

Vind jij dat jongeren nooit dakloos zouden moeten worden? En heb jij ideeën hoe wij dakloosheid onder jongeren kunnen bestrijden? Meld je aan voor de Achterban Jongeren.

Let op: wij zoeken voor deze functie mensen tussen de 18 en 28 jaar

Omschrijving

Straat Consulaat komt op voor de rechten van dak- en thuisloze mensen en dat doen we met mensen die zelf weten hoe het is om dak- of thuisloos te zijn. Wij proberen invloed uit te oefenen op de media, op de politiek en op de gemeente om de situatie van dakloze mensen te verbeteren en om te zorgen dat er in 2030 geen jongere meer dakloos is.

Wat ga je doen?

De Achterban Jongeren komt elke twee weken op woensdagavond bij elkaar in ons pand aan de Torenstraat 35A, midden in het centrum van Den Haag. We praten en we eten samen, delen ideeën met elkaar over acties die we willen voeren, bespreken signalen vanuit de straat, de opvang en de hulpverlening (wat gaat goed, wat gaat niet goed, waar willen we wat aan veranderen), bespreken hoe we politici en de gemeente laten weten wat er speelt en echt belangrijk is.
Bij de Achterban jongeren praat je veel, maar je kunt ook praktische dingen doen. Bijvoorbeeld meewerken aan een portrettenserie om de beeldvorming over dakloze jongeren te verbeteren, spandoeken maken voor een demonstratie of een vlog opnemen over je werk bij de Achterban Jongeren of over hoe het is om in een opvang te zitten.

Wat wij vrijwilligers bieden

Wij bieden een vrijwilligersvergoeding, trainingen, uitjes en een warm team waar je deel van wordt.

Vervulde vacatures

SERVEER JIJ ONS STRAAT BAKKIE? WORDT BARISTA!

Omschrijving

Bij ontmoetingscentrum Straat Bakkie van Straat Consulaat draait het om gastvrijheid en openheid voor iedereen – met name voor de mensen die geen vaste woonplek hebben. Als barista weet jij de bezoekers op hun gemak te stellen en een lekker bakkie voor te schotelen.

Om dat te kunnen doen, krijg je een barista training. Ook bieden wij jou de kans – als je dat wil – om een praktijkverklaring MBO niveau 1 te halen en uit te stromen richting een betaalde baan. Zolang je bij ons werkt, ontvang je een vergoeding van 3 euro per uur. Eigen ervaring met dak- of thuisloosheid zien wij als de slagroom op de taart!

Wat verwachten we van jou?

Je bent minimaal 3 dagdelen van 4 uur in de week beschikbaar voor een periode van minimaal 4 maanden. De werktijden zijn doordeweeks tussen 10 en 16 uur. Je hebt een liefde voor koffie, thee en voor mensen. Jij houdt van interactie en een fijn gesprek. Schoonmaken hoort ook bij het werk. Daarnaast zetten we met elkaar een goede sfeer neer en kan er genoeg gelachen worden.

Dus: ben je een teamplayer, vind je het leuk allerlei mensen te ontmoeten en te plezieren, houd je van een babbel hier en een glimlach daar en haal je met hetzelfde gemak een doekje over de vlekken heen? Meld je aan!

Wat vrijwilligers nodig hebben

Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

Een vrijwilligersvergoeding

EEN HART VAN GOUD VOOR ONZE BEZOEKERS? WORD GASTHEER/-VROUW BIJ STRAAT BAKKIE!

In de nieuwe koffiebar Straat Bakkie van Straat Consulaat willen we een warme, veilige plek bieden voor onze (dakloze) bezoekers. Het draait het om gastvrijheid en openheid voor iedereen met name voor de mensen die geen vaste woonplek hebben.

Omschrijving

Als gastheer/-vrouw verwelkom jij de mensen die bij ons binnenlopen. Jij maakt een praatje, begeleidt de mensen naar hun afspraak of wellicht komen ze een lekker Bakkie drinken. Jij zorgt voor een goede sfeer en een leuke interactie tussen de mensen samen met de bedrijfsleider en de barista. Jij leert onze vaste bezoekers steeds beter kennen en op hun gemak te stellen.

We zetten het ontmoetingscentrum samen op, dus we waarderen het als jij met ons meegroeit in je rol. Jij zult natuurlijk goed ingewerkt en begeleid worden op de werkvloer.

Wat verwachten wij van jou?

Je bent minimaal 1 dagdeel van 4 uur per week beschikbaar voor een langere periode. Wij werken doordeweeks tussen 10 en 16 uur. Je bent een sociaal mens met een respectvolle houding naar iedereen, ook als iemand zich niet van zijn beste kant laat zien. Als jij zelf dakloos bent (geweest), dan heb je bij ons een streepje voor!

Wat vrijwilligers nodig hebben

Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

Een vrijwilligersvergoeding

Cliëntondersteuner dak- en thuisloze jongeren

Omschrijving

Bij Straat Consulaat streven we naar een sterke vermindering van het aantal dak- en thuisloze mensen in Den Haag en voldoende zorg en hulp voor iedereen die op straat moet overleven.

Wij bieden onafhankelijke cliëntondersteuning aan dak- en thuisloze mensen met een hulpvraag.

Voor de cliëntondersteuning gericht op jongeren (18 t/m 30 jaar) zoeken we vrijwilligers van dezelfde leeftijd, dus tussen 18 en 30 jaar oud.

Als je persoonlijke of professionele ervaring met dakloosheid hebt, vinden wij dat een groot voordeel.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt jongeren die bij jou komen met een hulpvraag. Dit doe je tijdens onze spreekuren. Je biedt een luisterend oor, geeft informatie en advies. Kennis van de sociale kaart van Den Haag is erg handig – hier bieden wij ook trainingen voor!

Je begeleidt jongeren naar afspraken, bijvoorbeeld bij het daklozenloket en je ondersteunt onze projectleider bij het bezoeken van instellingen voor dak- en thuisloze jongeren.

Daar tegenover biedt de projectleider jou praktische en emotionele ondersteuning bij het werk. Dit werk kan psychisch gezien namelijk best belastend zijn – je hebt te maken met jongeren die forse problemen kunnen hebben die jij niet altijd kunt oplossen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers bieden

Vrijwilligersvergoeding

Clientondersteuner dak- en thuisloze mensen 27 jaar en ouder

Omschrijving

Bij Straat Consulaat komen we op voor de belangen van dak- en thuisloze mensen. Onze kracht ligt in het versterken van de stem van dak- en thuisloze mensen zelf. Wij werken daarom voor het grootste deel met vrijwilligers die ervaringskennis hebben over dakloosheid. Dat zien wij als groot pluspunt.

Wij bieden onder andere onafhankelijke cliëntondersteuning aan dak- en thuisloze mensen met een hulpvraag tijdens onze spreekuren aan de Torenstraat en op locatie.

Wat ga je doen?

Tijdens onze inloopspreekuren ontvang je de bezoekers, stel je ze op hun gemak en biedt ze een luisterend oor. Je beoordeelt of je hun hulpvraag zelf kan afhandelen, bijvoorbeeld door informatie te geven of praktische ondersteuning te bieden, of dat de projectleider ingeschakeld moet worden. Ook ondersteun je mensen bij hun afspraken, bijvoorbeeld bij het daklozenloket. Je bereidt hen goed voor op deze afspraken samen met de projectleider, zodat iemand zelf de regie kan nemen in het gesprek.

Voor de ondersteuning van Poolse dakloze mensen zoeken wij ook vrijwilligers die Pools en Nederlands spreken.

Wat vrijwilligers nodig hebben

Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

De projectleider cliëntondersteuning biedt jou praktische en emotionele ondersteuning bij het werk. Dit werk kan psychisch gezien namelijk belastend zijn – je hebt te maken met mensen die forse problemen kunnen hebben die jij niet altijd kunt oplossen. Wij bieden onze vrijwilligers ook trainingen aan. Hierbij kun je denken aan gesprekstechnieken. En wij bieden een vrijwilligersvergoeding.

Outreachend werker dak- en thuisloze mensen

Omschrijving

Met ons outreachend werk willen wij Haagse dak- en thuisloze mensen zichtbaar maken, in contact komen met dakloze mensen, signalen van hen opvangen, dakloze mensen informeren, hun vertrouwen winnen en eventuele mogelijkheden tot ondersteuning en hulpverlening bespreken.

Vrijwilligers die persoonlijke of professionele ervaring hebben met dakloosheid hebben de voorkeur. Voor de ondersteuning van Poolse dakloze mensen zoeken we ook vrijwilligers die Pools en Nederlands spreken.

Zo draag je bij aan de missie van Straat Consulaat: ervoor zorgen dat ieder mens toegang heeft tot huisvesting, voeding, scholing, zorg en informatie.

Wat ga je doen?

Je bezoekt instellingen voor dak- en thuisloze mensen, gaat de straat op en spreekt mensen aan (bijvoorbeeld op het Koekamp of in het bos). Je denkt mee over nuttige acties en voert deze uit, bijvoorbeeld water uitdelen op warme dagen, de buurt rond een opvang schoonmaken om buurtbewoners een positief beeld te geven, flyers uitdelen over de winterkouderegeling etc. Dit doe je onder begeleiding van onze outreachend werker Jeroen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

Vrijwilligersvergoeding, trainingen en een leuk team om mee samen te werken.

Belangenbehartiger Achterban 27+

Wil jij met ons de missie halen: 2030 geen dakloosheid meer? Praat mee in de Achterban 27+.

Omschrijving

Maak jij je ook boos om het woon-onrecht dat jou en anderen wordt aangedaan? Zou jij graag de wereld verbeteren door met jouw stem het beleid te beïnvloeden? Word dan belangenbehartiger in de Achterban 27+! Als belangenbehartiger kom je op voor de rechten van dak- en thuisloze mensen in Den Haag.

Wat ga je doen?

Wij zijn voor deze functie op zoek naar mensen die zelf dakloos zijn (geweest) of dreigen dakloos te worden. Vanuit jouw ervaring kunnen wij als organisatie signalen afgeven aan de politiek om iets te doen aan het woon-onrecht en bespreek jij zelf wat er zou moeten veranderen met de mensen die hier invloed op hebben.

We komen elke 2 weken op woensdagmiddag samen voor de Achterban-vergadering om te bespreken waar we ons voor willen hardmaken. Vanuit deze vergadering worden acties opgezet, overleggen met de gemeente voorbereid, voorlichtingen gepland en dergelijke.

Je krijgt begeleiding vanuit Straat Consulaat om in je rol als belangenbehartiger te groeien en je kunt bij ons trainingen volgen.

Als je het leuk vindt om niet alleen voor jezelf op te komen, maar ook voor de bredere groep dak- en thuisloze mensen in Den Haag, meld je dan aan!

Wat wij vrijwilligers aanbieden

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding.


Laatste berichten over de Achterban vrijwilligers van het Straat Consulaat

Donatie actie

Straatwijzer online

Nieuwsberichten per categorie

Agenda

Wekelijkse nieuwsupdates

Share This