Wat is jouw verslaving? Nu zal je wel denken; ik drink maar zo af en toe, gokken doe ik niet en drugs helemaal niet. Trouwens, ik lijk ook helemaal niet op een verslaafde.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger
Dit zijn de dingen waar we het eerste aan denken, maar kloppen ze ook? Om met het laatste te beginnen hoe ziet een verslaafde er dan uit? Iedereen heeft zo zijn eigen beeld bij een verslaving. Drug, drank en gokken zijn over het algemeen de eerste dingen waar we over denken als we het hebben over een verslaving. Maar bij het vormen van deze mening staat men er vaak niet bij stil dat verslaving breder is dan alleen de meest bekende middelen.

Dit in achtnemend is een verslaafde niet alleen iemand die overmatig drugs/alcohol neemt of gokt. Ben je verslaafd wanneer je elke dag moet beginnen met 2 of 3 koppen koffie om op gang te komen? Als je in al je vrije tijd computerspelletjes speelt, ben je dan verslaafd? Of overmatig winkelen en slaaptabletjes nemen om tot rust te komen. Kun je hier van een verslaving spreken? Dit kan jij alleen bepalen.

Oordeel en Gij zult beoordeelt worden?

De boodschap die Imagine uitdraagt is (ver)oordeel niet te snel. Wanneer je in de spiegel kijkt heb je kans dat zelfs jij in het beeld van een verslaafde past.
Imagine is een projectgroep die strijdt voor een verbetering van de beeldvorming. Dit doen wij door mensen een spiegel voor te houden en mensen bewust te maken van hun eigen vooroordelen.

‘Wijzen, bevooroordeling en oordelen, dit is wat steeds meer mensen doen naar elkander. We hebben allemaal een oordeel over anderen, maar nu is het tijd om eerst eens goed kijken naar onszelf!’

Imagine heeft een campagne opgezet waarmee wij mensen willen laten zien dat een verslaving meer inhoudt dan dat mensen denken en hiermee de visie vergroten over wat een verslaafde is. Zo willen wij de beeldvorming verbeteren rondom verslavingen.