In een miniserie van vier delen vertelt Mark Lettinga (37) ons zijn verhaal over verslaving. Hij is nu drie jaar clean na twintig jaar drank- en drugsgebruik. Zijn missie: anderen de ogen openen. ,,Verslaving treft écht alle lagen van de samenleving.” Vandaag de tweede aflevering: van feesten naar aftakelen.

Curaçao
We eindigden met Mark zijn aankomst op Curaçao. ,,Je hebt op Curaçao een straat met wel driehonderd tot vierhonderd kamers voor studenten, bijna een campus. Ik was op het vliegveld al aan de praat geraakt met een andere student, hij moest naar dezelfde straat. We hebben onze koffers naar onze kamers gebracht en spraken af meteen maar een biertje te gaan drinken.”
Wat daarna gebeurde, verbrijzelde elke belofte die Mark aan zichzelf had gedaan. ,,De ene gebruiker herkent de andere, dat is nu nog zo en dat was toen ook zo. Ik kwam de kroeg binnen en de eerste de beste Antilliaan die mij aankeek, zei meteen: Coca? En ja – heel stom – ik ging met hem mee naar een of andere achterstandsbuurt waar wekelijks mensen worden neergeschoten. Het bleek heel goedkoop en heel sterk spul te zijn en zo liep ik twee uurtjes nadat ik het vliegtuig uit was gekomen, al met mijn broekzakken vol met bolletjes coke.”

Lees het complete verhaal op de website van Clean Verslavingszorg:

Verslaving treft écht alle lagen van de samenleving (deel 2)

Foto: Mark Lettinga van website Clean Verslavingszorg