Cindy herstellend alcoholist en dakloos in Den Haag
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Daklozen in de noodopvang tijdens Corona.
Voor alle mensen in Den Haag die geen huis hebben en op straat moeten slapen is er vanwege de strenge Corona maatregelen dag en nachtopvang georganiseerd bij de StayOkay in Den Haag. Straat Consulaat is dagelijks aanwezig om daar waar nodig ondersteuning te geven en een vinger aan de pols te houden.

Wie zijn de mensen eigenlijk die op straat moeten overleven en alleen de opvang in kunnen bij vorst en tijdens een Coronapiek? Wat is de reden dat ze op straat slapen? Hoe lang slapen ze al op straat?
Over al dit soort vragen maken wij portretten en wat hun verblijf in het StayOkay hostel met ze doet.

Vandaag spraken we:

Naam: Cindy
Leeftijd: 42
Geslacht: Vrouw

Hoe lang leef je al op straat?
Vijf dagen echt dakloos.

Wat is je verhaal?
Ik ben vanwege alcohol problematiek in een kliniek beland, daar heb ik twee weken gezeten om te detoxen, van daaruit ben ik naar Zoetermeer gegaan naar me ex om mijn spullen te pakken. Daarna ben ik voor twee dagen naar mijn ouders gegaan. Toen heb ik een nachtje in mijn auto geslapen. De dag erop heb ik me gemeld bij het daklozenloket en nog diezelfde dag kon ik naar het Stayokay Hostel.

Wat is je wens?
Mijn wens is dat ik de moeder kan zijn voor mijn kinderen die ik ooit geweest ben.

Wat zou je helpen?
Clean zijn en een stukje begeleiding om me leven weer op te pakken.

Wat betekent het voor je dat je nu binnen kan slapen ?
Toch wel heel veel, wat ik wel minder vind is dat ze mij hier zien als ‘nieuw vlees’. Verder voel ik me wel op me gemak tussen de mensen.

Foto:  Eveline van Egdom