Daklozen Den Haag, Amsterdam, Rotterdam
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Daklozen in de noodopvang tijdens Corona.
Voor alle mensen in Den Haag die geen huis hebben en op straat moeten slapen is er vanwege de strenge Corona maatregelen dag en nachtopvang georganiseerd bij de StayOkay in Den Haag. Straat Consulaat is dagelijks aanwezig om daar waar nodig ondersteuning te geven en een vinger aan de pols te houden.

Wie zijn de mensen eigenlijk die op straat moeten overleven en alleen de opvang in kunnen bij vorst en tijdens een Coronapiek? Wat is de reden dat ze op straat slapen? Hoe lang slapen ze al op straat?
Over al dit soort vragen maken wij portretten en wat hun verblijf in het StayOkay hostel met ze doet.

Vandaag spraken we:

Naam: Arjun
Leeftijd: 28
Geslacht: Man

Hoe lang al op straat?
8 jaar met tussenpozen.

Waar en hoe overleef je?
In Den haag, af en toe Amsterdam, Rotterdam. Gewoon overal buiten, slapen in portieken etc. De tent is wel een uitkomst, als het niet gesloopt wordt of in beslag wordt genomen.

Wat is je verhaal?
Ik ben hier geboren, maar tussendoor naar Zuid-Amerika geweest. Toen ik terugkwam op mijn 18e had ik niets en kwam ik binnen als dakloze. Sindsdien ben ik op straat en al die tijd buiten geweest, op korte periodes in de opvang na, waar hij om verschillende redenen steeds werd uitgegooid.

Wat is je wens?
Een normaal sociaal leven hebben.

Wat zou je helpen?
Werk en een huis.

Wat betekent het voor je dat je nu binnen kan zijn?
Dat er eindelijk een plek is waar ik kan slapen en douchen en dat we vanuit hieruit tijd hebben om te rusten en over de toekomst kunnen nadenken. Hoe het bij StayOkay gaat is best prettig en voor nu ben ik blij dat wij “dankzij” corona hier kunnen zijn.

Foto:  Eveline van Egdom